Organizația de femei a Partidului Popular European (PPE) și-a început activitatea cu o nouă conducere. “Este o activitate susținută, foarte diversificată și constituie un liant între statele membre ale Uniunii Europene”- susține vicepreședintele organizaț

Organizația de femei a Partidului Popular European (PPE) și-a început activitatea cu o nouă conducere. “Este o activitate susținută, foarte diversificată și constituie un liant între statele membre ale Uniunii Europene”- susține vicepreședintele organizaț

La Bruxelles, în cadrul primei întâlniri a consiliului de conducere – după alegerile din noiembrie 2018 – a  fost făcută o evaluare a activității de anul trecut, desfășurată sub egida programului “Women First”, s-au stabilit prioritățile pentru 2019 și fost desemnate zonele de competență ale conducerii.

Organizația de femei a PPE este formată din 53 de membri - organizații la nivel național din familia popular europeană -, este condusă de Doris Pack, fost ministru al Educației în Germania și fost europarlamentar, de șase vicepreședinți și de un secretar general.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, deputatul UDMR Biró Rozália-Ibolya a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al organizației. Conform deciziei consiliului de conducere, deputatul UDMR va coordona activitatea organizațiilor de femei ale partidelor, afiliate la PPE, din România, Cehia, Slovacia, Ungaria, dar și din Republica Moldova și Ucraina, țări afiliate organizației de doi ani, în calitate de observatori.

“Apreciez foarte mult activitatea în domeniul politic  precum și pe plan social a organizațiilor de femei ale PPE. Este o activitate susținută, foarte diversificată și constituie un liant între statele membre ale Uniunii Europene. Pragmatismul femeilor politicieni precum și deciziile asumate au în prim plan interesul cetățeanului european. Experiența acumulată în această activitate contribuie la întărirea comunităților naționale, aduc plusvaloare Uniunii Europene, plusvaloare de care scena europeană și internațională au mare nevoie în acest moment, marcat de numeroase tensiuni.  Prin atribuțiile care mi-au fost desemnate în cadrul acestei organizații a PPE, voi avea posibilitatea de a contura o voce puternică în cadrul organizațiilor de femei din estul Europei. Consider că este de o importanță majoră să contribuim la eliminarea fenomenului de dubla măsură pentru țările din estul și din vestul Europei, vizibil tot mai mult în ultimii ani. Obiectivul nostru pe termen scurt este ca formațiunile politice membre în PPE să câștige alegerile europarlamentare cu o majoritate confortabilă, pentru ca în mandatul următor să întărim valorile promovate de Partidul Popular European (PPE), să păstrăm diversitatea în Uniunea Europeană, a subliniat președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, deputatul UDMR”, Biró Rozália-Ibolya.

 

pe aceeași temă

Hírlevél