Biró Rozália

Biró Rozália

Telefon:
Adresă:

410155 Oradea, str. Branului nr. 9, jud. Bihor

Activez în politica românească de 24 de ani, ca membru al Consiliului Local Oradea din 2000 și ca viceprimar al municipiului Oradea din 2001. Unsprezece ani determinanți, plini de provocări și realizări pentru îmbogățirea comunității maghiare din Oradea. În 2012, filiala județeană a UDMR Bihor m-a propus pentru funcția de senator, pe care am câștigat-o grație încrederii primite din partea comunității. Doi ani mai târziu, am înființat Organizația de Femei a UDMR, care a crescut de-a lungul anilor datorită unei munci intense și care acum întărește comunitatea noastră în 21 de județe cu aproape 200 de organizații locale, iar eu dețin funcția de președinte încă de la înființare.
Din 2016, sunt deputat al UDMR în Parlamentul României și prezidez Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților. După 7 ani în calitate de vicepreședinte al Organizației de Femei a Partidului Popular European, am candidat și am câștigat președinția acesteia în 2022.
Mă consider un promotor al comunității care își vede viitorul ca persoană care trăiește și gândește în cadrul Uniunii, care prețuiește parteneriatul, care ascultă oamenii și care apreciază profesionalismul. Sunt convinsă că politica nu este un domeniu dificil doar pentru femei. Este important să avem o echipă bună în jurul nostru, în calitate de lideri, pentru a putea reconcilia puncte de vedere diferite, pentru că numai astfel vom putea ajunge la soluții viabile; avem nevoie de consecvență, forță și perseverență pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.
Pentru a te implica în viața publică, susținerea fermă din partea familiei este esențială. Adică înțelegerea, acceptarea, iubirea necondiționată, sacrificiul de sine. Sub presiunea timpului, cu greu ne mai putem acorda câteva ore pentru viața familială. Sunt foarte recunoscătoare și le mulțumesc pentru înțelegerea necondiționată soțului meu, Barna, și copiilor mei: Barni, în vârstă de 23 de ani, student în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, și fiicei mele, Detti, studentă la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai.

pe aceeași temă

Hírlevél