Siguranța copiilor noștri este temelia viitorului. Localități din Ținutul Secuiesc au primit autobuze școlare

Siguranța copiilor noștri este temelia viitorului. Localități din Ținutul Secuiesc au primit autobuze școlare

„Avem de-a face cu o planificare pe termen lung atunci când o guvernare responsabilă consideră că sistemul educațional, siguranța copiilor de vârstă școlară, constituie obiective prioritare. UDMR este parte a acestui Guvern pentru a putea veni în sprijinul tuturor exigențele locale care servesc comunitatea. Predarea acestor autobuze școlare și contractele de dezvoltare ale unor localități  semnate astăzi dovedesc că am făcut o alegere bună”, le-a spus Kelemen Hunor, președintele Uniunii și viceprim-ministru, locuitorilor din Cozmeni, județul Harghita, în timpul festivității la care a participat împreună cu premierul Victor Ponta și ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea.

Cu acest prilej, primari ai unor localități din Ținutul Secuiesc au primit cheile a șapte autobuze școlare.

 

Kelemen Hunor a subliniat, totodată, că elevii trebuie să ajungă în siguranță la școală. Noile autobuze școlare servesc acestui scop la Cozmeni, Sânmartin, Lunca de Sus, Bățani, Vâlcele și Mădăraș.

 

„Facem eforturi pentru ca elevii care trăiesc la țară să poată învăța în condiții corespunzătoare. Aceasta este doar una dintre componentele acelei politici educaționale pe care UDMR a considerat-o întotdeauna de importanță crucială”, a adăugat președintele Uniunii, care consideră că îmbunătățirea condițiilor din țară, modernizarea localităților, au și valoarea unui mesaj către cei care emigrează, deoarece dovedesc că maghiarimea poate găsi și aici, acasă,  siguranță și condiții de viață adecvate.

 

„Copiii trebuie să învețe în limba lor maternă și, în același timp, trebuie să cunoască și româna și engleza, pentru că toate aceste limbi sunt necesare pentru ca ei să se bucure de succes în calitate de cetățeni europeni”, a declarat premierul Victor Ponta, care a promis că va discuta și cu ministrul Educației despre metodele pedagogice folosite pentru însușirea limbii române și despre îmbunătățirea acestora.

 

Primul ministru a primit de la Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita,  un nou manual de limba română, care ține seama de nevoile educaționale ale copiilor maghiari.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél