Biró Rozália: „O echipă pentru interesele femeilor din Transilvania” Fotó: Foto: Banga Előd Ernő

Biró Rozália: „O echipă pentru interesele femeilor din Transilvania”

Organizația de Femei a UDMR și-a prezentat candidații pentru Camera Deputaților în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 21 octombrie, la Cluj-Napoca.

„Pe plan politic, cea mai importantă provocare prin care a trecut echipa noastră au fost alegerile locale când, datorită activității organizației din ultimii trei ani, am avut șansa și posibilitatea de a promova femeile care în ultimele decenii au muncit pentru binele comunității. Rezultatele alegerilor au fost un succes și au reprezentat pentru noi o recunoaștere publică și un motiv de bucurie, organizația reușind să obțină 7 posturi de primar în loc de 2, 20 de mandate de viceprimar în loc de 12 şi 283 de locuri în consiliile locale și județene față de cele 243 de până atunci, ceea ce înseamnă o prezență accentuată în forurile decizionale la nivel local”, a reamintit președintele Organizației de Femei a UDMR, senatorul Biró Rozália.

 

Organizația de Femei a UDMR are pe liste cinci candidate, care au toate șansele să câștige câte un mandat în Camera Deputaților: Biró Rozália în județul Bihor, Hegedüs Csilla în Cluj, Csép Andrea în județul Mures, Benkő Erika în Covasna și Ambrus Izabella în Brașov. 

Hegedüs Csilla, vicepreședintele organizației, și-a definit obiectivele ca specialist în domeniul protecției patrimoniului, ca mamă, și ca femeie: „Există oameni care încearcă să distrugă moștenirea noastră, tot ceea ce am creat noi aici, în Transilvania, în ultimii o mie de ani. Avem nevoie de legi care nu ascund adevărul, care apără moștenirea, tradiția noastră. Trebuie să construim un viitor, în care Transilvania devine un loc atractiv pentru tineri, din care nu vor emigra. Prin urmare, avem nevoie de o schimbare de atitudine: avem nevoie de orașe și sate mai atractive, în care este bine să trăim. Eu îmi doresc ca tinerii, copiii noștri să se întoarcă acasă după studiile din străinătate”.

În continuare Hegedüs a subliniat: „Jumătate dintre persoanele din societate, din comunitatea noastră, sunt femei, iar printre ele găsim mulți profesioniști excelenți. Eu sunt convinsă că avem nevoie de fiecare om care muncește pentru comunitate, indiferent dacă este bărbat sau femeie, tânăr sau vârstnic. Eu îmi doresc să nu fiu singura, ci una dintre primele care pornește pe acest drum, îmi doresc ca tot mai multe femei să îndrăznească să își asume un rol public, să se implice în construirea viitorului Transilvaniei”. 

Csép Andrea, președintele Organizației de Femei a UDMR din județul Mureș, s-a prezentat pe scurt spunând: „Sunt o fire dinamică, mă aflu mereu în mișcare, o calitate esențială pentru cei care își asumă un rol în viața comunității locale sau pe plan național. Am o experiență de 13 ani în organizația județeană a UDMR Mureș și mă aflu la al treilea mandat în administrația județeană. Am acceptat candidatura acum, deoarece știu că multe decizii care se iau în Parlament ne afectează viața noastră, a femeilor, și vreau să fiu prezentă acolo, unde se iau aceste decizii”.

Csép a subliniat, totodată, că își propune să muncească în sprijinul familiilor mari și a mamelor singure, pentru simplificarea procesului de adopție și pentru a construi un trai mai bun pentru cei vârstnici și cei defavorizați.

„Am devenit membru al UDMR în 1991. Am fost viceprimar al municipiului Oradea între 2001-2012, iar din 2013 sunt președintele Organizației de Femei a Uniunii. Din 2012 sunt unica femeie în grupul UDMR din Senat dar mă bucur enorm să văd că, după alegerile parlamentare, vom fi o echipă întreagă de femei care vor apăra și reprezenta interesele femeilor din Transilvania”, a spus Biró Rozália, care dorește, în continuare, să fie implicată în procesul legislativ care vizează în special egalitatea de șanse și stimularea economică.

„Îmi doresc pentru comunitatea noastră legi aplicabile, care fac viața de zi cu zi mai ușoară în Transilvania. Doresc ca și în următorii patru ani să servesc interesele comunității maghiare din Bihor, să vă reprezint conform așteptărilor dumneavoastră. Sunt încrezătoare că, după alegerile din noiembrie, printr-un angajament comun, maghiarii vor rămâne un factor politic decisiv în România, iar forța comunității noastre va dispune de instrumentele democratice necesare pentru a ne garanta un viitor sigur aici, în Transilvania".

pe aceeași temă

Hírlevél